BRUNCH

Varmt välkomna till Brasserie Park här serverar vi mat och dryck som lagas med kärlek och passion. Allergier eller avvikelser? Fråga gärna oss så hjälper vi dig att hitta något som du gillar. Brunchmeny serverar vi utvalda lördagar mellan kl 12.00 och kl 15.00

MENY

Wallenbergare

239 kr
potatispuré, rårörda lingon, ärtor, skirat smör
Svensk Oxfilé
369 kr
Oxfilé Medaljonger, sauterade bönor, pommes anna & rödvinssås
Stor Tartar & pommes
249 kr
Innanlår, kapris, äggula, dijonsenap, rödbetor, kaprismajjo, rödlök & chips
Chevré Chaud
219 kr
Gratinerad getost på toast, betor, honung, mandlar & sallad
Caesarsallad
195 kr
Sallad, kyckling, dressing, bacon, tomat, krutonger, parmesan
Oxfilépasta
299 kr
Oxfilé, soltorkadtomat, vitlök, grädde, gruyere & parmesan
Avocado Toast
219 kr
Gravlax med pocheratägg hollandaise & sallad

Blåmusslor
 & Pommes
239 kr
Musslor, vin, grädde, vitlök, pommes frittes & aioli

Toast Skagen*
229 kr
Skagen, löjrom, toast, citron, dill
Gravlax
195 kr
Vår gravade lax, dillstuvad potatis, citron
Toast Pelle Janzon*
219 kr
Svensk oxfilé, löjrom, lök, toast, gula
Tortiglioni de Pomodore
239 kr
Vegansk pasta, tomatsås, chili, blomkål, plommontomat & basilika
Räksmörgås XL
259 kr
Handskalade räkor, toast, ägg, citron, dill, majonnäs & sallad

* = Förrätt

Skaldjur

Skaldjursplateau
 med 1/2 Hummer
865 kr
1/2 krabba, 2 havskräftor,
 2 Ostron, en näve rökta räkor

Kokt Hummer (Kanada)
halv 369kr, hel 610kr

Kokt Krabba (Irl)
halv 205 kr, hel 345 kr
Havskräftor
239 kr
Vitlöksgratinerade, bröd & aioli
En näve rökta räkor Ca 150g
245 kr
Gratinerad Hummer 1/2
369 kr
3 st gratinerade ostron
149 kr
Ostronplateau ett dussin
399 kr
Ostron Gillardeau Speciales
69 kr/st
Ostron dagens
42 kr/st

Musslor och ostron är ett risklivsmedel som ibland kan ge oönskade reaktioner vid förtäring.

DAGENS CHAMPAGNE

Bouché Rosé Brut
145/750 kr
Mörk körsbärsröd med täta bubblor med en ren och tydligt bärig stil. En rik smak av hallon och jordgubbar, elegant och balanserad syra. Huset grundades av Abel Bouché 1920. Hans son Pierro utvecklade egendomen 1945 med att producera och sälja sin egen champagne. Idag är det José och hans son Nicolas som driver egendomen. Den är på 30 ha och odlingarna sträcker sig över nio olika byar vilket bidrar till en variation gällande jordmån och klimat, och det ger en komplexitet i vinerna. Medelåldern på vinrankorna ca 30 år och i vissa delar av vingården kring 60 år.

French 75 - BB 14

Drinken som dateras till WWI tider serverades flitigt på The New York Bar i Paris av Harry McElhone. Kicken den gav liknades med kraften i dåtidens artelleripjäs på 75 mm. Den har sedan dess serverats i barer över hela världen. Det finns en mängd varianter och tolkningar och givetvis har vi vår egen variant  - BB 14 Lika klassisk i sin smak men lite elegantare.
French 75    Gin, citron & Cava 154kr
Chin Chin  Scotch, äppeljuice, honung & Champagne 175kr